Klik sini jap..

About Me

My photo
"Indahnya hidup bersyariat..."

Tuesday, November 11, 2014

I'M BACK!

Assalammualaikum.

Lamanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak update blog. Ngehngeh.. ikutkan banyak nak story mory. Alhamdulillah, aku dah selamat bersalin pada 11 Mei 2014 aritu. it's a GIRL! Ekceli, terkejut gak masa scan 37weeks doc cakap nampak 'burger'..ngeh2x..sbb masa scan memula 3-4 bulan tu doc kate boy. So aku lepas tu memang ingat boy jela.then baju-baju baby pun banyak beli kaler biru n putih (nak selamat) hehe. Pastu baju Fayyadh yg lama pun basuh gak. Boleh adik dia pakai nti. Liyana pulak macam tak hepi je sebab takde geng nak metap2.. heee.

Ini semua kuasa Allah kan, boy ke girl ke aku tak kisah, janji baby sihat sempurna..Alhamdulillah..;)

Cak! Hai sume, nama saya Nur Khadeeja Umairah.. eh dah besar dah Khadeeja..hehe

Nur Khadeeja Umairah nama diberi..cewahhhh.. hari ni genap umur khadeeja 6 bulan..Alhamdulillah

Semoga Khadeeja membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah dunia dan akhirat. Amin..






Friday, April 11, 2014

35weeks++

Sekejapnya dah nak masuk 36weeks..
Perasaan aku sekarang ni berdebar, risau, takut nak bersalin...
haha..
Macam la baru anak 1st..kihkihh..
Eksited n tak sabar nak bersalin.. Yana pun dah tak sabar..asyik tnya je mama dah berapa bulan.. hehee..

Sekarang ni semua dah beli.. ada sikit2 je yang blom beli.. InsyaAllah..mudah2an sempat la hendaknya..hehe




Memang time sekarang semua dah sakit2.. lebih-lebih lagi bahagian belakang.. erghhh.. nak tido pun dah tak selesa.. takpe2 dah tak lama dah..
mudah2an aku n bby selamat..
dah dipermudahkan untuk bersalin...
Amin...

Nama baby pun dah ada.. #KU

Sekian.



"laillahaillaanta subhanakainni kuntuminazolimin"
“ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim”.

Selamat hari lahir, AYAH!

30.03.2014...
Kalau ayah masih ada, genap umur ayah 59 tahun...
Dah 6 bulan arwah ayah pergi...
Tiap-tiap tahun tak pernah miss celebrate hari lahir ayah..
 
Ayah, hanya doa dan alfatihah yang mampu anakanda hadiahkan..
semoga kau tenang di sana dan ditempatkan bersama-sama org yang beriman..
Amin..
 
Al-Fatihah
 
...alang rindu sangat kat ayah...;'(



Khaliff Fayyadh turns 3!

Alhamdulillah..
21/02/2014 genap Khaliff Fayyadh 3 tahun..
Tema kek tahun ni aku order kek Oggy & The Cockroches..
Sebab fayyadh suke gila tgk crite ni.. dgn aku2 sekali layan..hahaaa
 
Kek ni aku tempah kat Shafinaz born2bake
Cute giler kek die! heheee



Masa ni celebrate sekali dgn anak buah En. Hubby, Alya Emilda yang ke 5 tahun...

tengok la sesungut mereka pun byk da patah.. hahaa,.. ni sbb tak sabar nak mkn kek...

Masa ni plak Yana demam..sian dia..tak dpt tiup lilin sama2 dengan adik dia..
 
Happy Birthday Khaliff Fayyadh! Semoga menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat.

Irfah & Shidah Reception

Reception Makeup
Irfah & Shida (Adik-beradik)
Semenyih
22.03.2014
 
* pic before lupe nak amik..haihh...
 
Shida

Irfah
 

Aisyah & Ain, Reception @ Putrajaya


Aisyah & Ain
Reception @ Putrajaya
08.03.2014
(Mekap 2 pengantin)



Aisyah Before

After

 
Ain before


Ain After
 

Nurul Hidayah - Engagement



Nurul Hidayah, Engagement Makeup
Beranang
08.02.2014




Maap pic before takde..hehee